Skoler og barnehager

Skoler og barnehager

Lek og lær for en god sak! Engasjer din skole/barnehage i årets TV-aksjon gjennom vårt årlige undervisningsprogram, skoleløp eller basar.

Årets undervisningsopplegg

For at barn og unge skal få lære om TV-aksjonens tematikk har TV-aksjonen i samarbeid med Salaby (Gyldendals digitale plattform) utviklet et gratis undervisningsopplegg som tar for seg tematikken for årets TV-aksjon tilpasset hvert enkelt skoletrinn. Opplegget for ungdomstrinnene egner seg også for VGS- og folkehøgskoleelever. For barnehager vil opplegget for 1-2. trinn fungere veldig bra.

Her finner du undervisningsopplegget.

 

Undervisningsopplegg fra tidligere TV-aksjoner finner du her:

TV-aksjonen NRK CARE 2019

TV-aksjonen NRK Kirkens Bymisjon 2018

TV-aksjonen NRK UNICEF 2017

TV-aksjonen NRK Røde Kors 2016

TV-aksjonen NRK Regnskogfondet 2015

 

Her finner du undervisningsopplegget

Skoleløp for TV-aksjonen

Ønsker din skole å være med å bidra til årets TV-aksjon kan kanskje et skoleløp være noe for deg?

1. Engasjer barna gjennom et skoleløp
Et skoleløp er med å bevisstgjøre elevene om tematikken i årets TV-aksjon, og kan for eksempel gjennomføres etter å ha brukt undervisningsopplegget til TV-aksjonen.

Se video fra skoleløp i Sula kommune, Møre og Romsdal her.

Se NRK Super sin reportasje om skoleløp her.

Bestem en løype med en avgrenset rundelengde, for eksempel et par hundre meter. Det er viktig at man kan løpe i ring (idrettsbane el.). Løpet er mest publikumsvennlig der mange kan stå langs løypa, heie og skape stemning. Løperne skal løpe runder innenfor et avtalt tidsrom, for eksempel 15 eller 30 min, avhengig av aldersgruppe på løperne.

 

2. Støtt TV-aksjonen. Kombiner skoleløp med innsamling. Kan elevene få sponset hver runde?

I forkant av løpet kan deltakerne hente inn sponsorer til støtte for egen innsats. Foreldre, besteforeldre, tanter, onkler eller naboer forplikter seg til å betale en selvvalgt sum, per runde deltakeren løper. 

LAST NED:

Oppskrift og gjennomføringsmal

Sponsorskjema og ranselpost

Løpekort (bokmål)

Løpekort (nynorsk)

 

SLIK INNBETALER DERE STØTTEBELØPET:

Vi benytter oss av betalingsløsningen Spleis. Med Spleis trenger ikke skolen å administrere eller ta ansvar for summene som blir betalt inn. Alt går via skolens egne innsamlingsside, som opprettes av TV-aksjonen og Spleis. Bruker man denne løsningen vil også din skoles innsamling komme rett inn på kommunestatistikken på våre giversider.

Basar og markedsdag

For barn og ungdom er det uendelig mange måter å samle inn penger til TV-aksjonen på. Mange steder velger barn og ungdom å lage en basar hvor de selger kaker, gamle leker eller annet til inntekt for TV-aksjonen.

Organiserer man en basar med kontanter er det anbefalt å registrere det totale innsamlede beløpet på våre giversider slik at man kan få tilsendt en nettfaktura.

Du kan også gjøre din basar kontantløs ved å opprette din egen Spleis og så kan kundene betale med mobilen i stedet. For skoler så kan du få din egen innsamlingsside ved å trykke her.

Bli med i din lokale komité

Har du et stort nettverk av skoler og barnehager i din kommune? Ønsker du å engasjere så mange av dem som mulig i årets TV-aksjon? Hver kommune har sin egen komité som koordinerer TV-aksjonen lokalt. Gjennom din lokale aksjonskomité kan du være med å spre informasjon om årets TV-aksjon og engasjere skoler og barnehager i ditt lokalmiljø. Ta kontakt med din lokale fylkesaksjonsleder for å komme i kontakt med din lokale aksjonskomité.