Over 239 millioner kroner til årets TV-aksjon for WWF

Over 239 millioner kroner til årets TV-aksjon for WWF

Hele Norge åpnet i høst hjertene og lommebøkene for å gi til WWFs kamp mot plastforsøplingen av havet.

Selv i annerledes-året 2020 kan TV-aksjonen vise til et fantastisk resultat. Hele Norge åpnet i høst lommebøker og hjerter for å gi til WWFs arbeid for å bekjempe plastforsøplingen av havet.

Det nøyaktige beløpet som ble samlet inn er hele 239 057 272 kroner.

– På vegne av WWF er jeg både rørt og ydmyk over givergleden fra det norske folk. Dette er et utrolig resultat og jeg er virkelig imponert over hvordan frivillige, samarbeidspartnere og alle støttespillere har gitt alt for havet, sier Andaur.

Fra venstre: Aksjonsleder Vibecke Østby, kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen og generalsekretær i WWF Karoline Andaur.

Rekordengasjement

Selv om det ikke kom bøssebærere fysisk på døra på selve aksjonsdagen 18. oktober, har privatpersoner til sammen gitt mer enn 110 millioner kroner i gave, enten via Vipps, på Spleis og digitale bøsser, på konto eller per telefon.

Barn og unge har engasjert seg spesielt mye: Det digitale undervisningsopplegget for skolene ble tatt i bruk mer enn noensinne og antall skoleløp er historisk høyt. Også næringslivet satte ny rekord med fenomenale 47,6 millioner kroner.

– På tross av at vi ikke har kunnet møtes fysisk på døra til hverandre, har TV-aksjonen også i år samlet nasjonen til en dugnad for fellesskap og solidaritet med mennesker i sårbare livssituasjoner. Jeg er så utrolig glad og takknemlig over å se hvordan hele landet mobiliserer hvert eneste år for å gjøre verden til et litt bedre sted – én TV-aksjon av gangen, sier Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen.

 

En av vår tids viktigste saker

– Dette er et utrolig resultat i et år der alle bøssebærerne har holdt seg hjemme på grunn av pandemien. Jeg vil takke alle som har bidratt til at en av vår tids viktigste miljøsaker er satt skikkelig på dagsorden. Nå gleder jeg meg til å se at pengene kommer til nytte i kampen mot plast i havet, sier hun.

Se alle resultatene her:

https://giverstafett.no/landsstatistikk

Les mer om årets TV-aksjon på www.blimed.no