Gir 1 krone per innbygger i Norge til kampen mot plast i havet

Gir 1 krone per innbygger i Norge til kampen mot plast i havet

– Når folket ikke kan gå med bøsser, ruller vi kroner for dem, sier daglig leder i Handelens Miljøfond Rasmus Hansson. 

Årets bøsseaksjon blir digital og vi får ikke banket på 2,3 millioner dører i år. Derfor har Handelens Miljøfond valgt å legge over 5,3 millioner kroner i den digitale innsamlingen på vegne av folket.

– Handelens Miljøfond og TV-aksjonen er to sider av samme sak. Når folket ikke kan gå med bøsser, ruller vi kroner for dem. Derfor gir vi i år 1 krone per nordmann til årets TV-aksjon, sier Rasmus Hansson, daglig leder i Handelens Miljøfond. 

Åtte millioner tonn plast havner i havet hvert år. Gjennom årets TV-aksjon skal vi sammen redusere plastutslippene i Sørøst-Asia, hvor problemet er størst.

– Vi er så takknemlige for at et fond som jobber for å redusere plastreduksjonen er med på den store mobiliseringen TV-aksjonen. Fondet og dets medlemmer viser med dette store bidraget at de virkelig setter pris på frivilligheten, sier TV-aksjonens innteksleder Christina Grønnevik Johnsen. 

– Én krone per innbygger gir oss en utrolig viktig og solid start for årets innsamling, og er det største enkeltbidraget vi har fått på mange år. Det gjør at WWF får jobbet utrolig mye mer med avfallshåndtering i aksjonslandene. 

Fondet, som er Norges største private miljøfond, støtter prosjekter som reduserer plastforsøpling, øker plastgjenvinning og reduserer forbruk av plastbæreposer.

Ønsker du å være med på årets viktigste dugnad for havet ved å gi et bidrag fra din bedrift eller organisasjon? Trykk her